Wie ben ik? 

Ik ben geboren en getogen in Zeeuws-Vlaanderen en sinds 2006 woonachtig in de provincie Groningen, het bestbewaarde geheim van Nederland.  Ik ben vaak buiten te vinden. Is het niet om onze Friese Stabij Joes uit te laten, dan wel om een eind te hardlopen of door de natuur te wandelen. En daarbij vooral te genieten (met een lichte voorkeur voor vogels) en als het kan ook nog wat op foto’s vast te leggen.

Ik ben al sinds mijn vroege jeugd bezig met vogels kijken, natuur, fotografie en schrijven. Na verschillende websites gebouwd en onderhouden te hebben, werd het in 2016 tijd voor mijn eigen website, waar ik al deze hobby’s in kan verenigen en waarop ik mijn resultaten met een breder publiek kan delen. Een website waarin ik ook mijn creativiteit in kwijt kan. Creativiteit op het gebied van het bouwen en steeds verder perfectioneren van de site, maar ook op het vlak van schrijven en fotograferen.

Op mijn blogje wil ik jullie daarom laten meegenieten van de natuur met informatieve blogs over onder andere vogels, dag- en nachtvlinders, maar ook andere zaken die mij bezig houden. Uiteraard rijk  geïllustreerd met foto’s van mijn hand. Voor de fotografen onder ons: ik gebruik een Nikon D7100 en D7200 digitale spiegelreflexcamera. De objectieven die ik gebruik zijn een 18-105 mm en 70-210 mm van Nikon en een 90 mm macro en 150-600 mm van Tamron.

Ik ben educatie vrijwilliger bij Staatsbosbeheer en lid van de Werkgroep Natuur en Landschap Duurswold, waar ik excursies leid en de website onderhoud. In december 2018 heb ik de Natuurgidsopleiding van IVN met goed resultaat afgesloten. En in het voorjaar van 2019 ben ik begonnen met het verzorgen van lezingen, nachtvlinderavonden en excursies. Als je hier meer over wil weten, kijk dan eens op de pagina Lezingen en Excursies.

Dat was het in het kort. Als je wilt weten wat me nog meer bezig houdt, kijk dan even in de blogjes die ik daarover geschreven heb.

Mocht je nog vragen hebben, verbeterpuntjes of opmerkingen over mijn website, stuur me dan gerust een e-mailbericht.

 

Met natuurvriendelijke groet,

 

Theo de la Ruelle