Wie ben ik? 

Foto: Esmeralda Louwes

Ik ben geboren en getogen in Zeeuws-Vlaanderen en sinds 2006 woonachtig in de provincie Groningen, het bestbewaarde geheim van Nederland.  Ik ben vaak buiten te vinden en daarbij vooral genieten van alles om me heen (met een lichte voorkeur voor vogels) en als het kan ook nog wat op foto’s vast te leggen.

Ik ben al sinds mijn vroege jeugd bezig met vogels kijken, natuur, fotografie en schrijven. Na verschillende websites gebouwd en onderhouden te hebben, werd het in 2016 tijd voor mijn eigen website, waar ik al deze hobby’s in kan verenigen en waarop ik mijn resultaten met een breder publiek kan delen. Een website waarin ik ook mijn creativiteit in kwijt kan. Creativiteit op het gebied van het bouwen en steeds verder perfectioneren van de site, maar ook op het vlak van schrijven en fotograferen.

Op mijn blogje wil ik jullie daarom laten meegenieten van de natuur met informatieve blogs over onder andere vogels, dag- en nachtvlinders, maar ook andere zaken die mij bezig houden. Uiteraard rijk geïllustreerd met foto’s, allen van mijn hand. Voor de fotografen onder ons: ik gebruik een Nikon D7100 en D7200 digitale spiegelreflexcamera. De objectieven die ik gebruik zijn een 18-300 mm van Nikon, een 105 mm macro van Sigma en een 150-600 mm van Tamron.

Ik ben vrijwilliger educatie bij Staatsbosbeheer en doe ook veel voor de Grauwe Kiekendief – Kenniscentrum Akkervogels, waaronder het beschermen van nesten van grauwe kiekendieven. En naast nachtvlinders kijken in onze eigen tuin inventariseer ik deze ook voor het Meetnet Nachtvlinders van de Vlinderstichting.

In december 2018 heb ik de Natuurgidsopleiding van IVN met goed resultaat afgesloten. En in het voorjaar van 2019 ben ik begonnen met het verzorgen van lezingen, nachtvlinderavonden en excursies. Wat dacht je ervan om een nachtvlinderavond als cadeau te geven? Ook dat behoort tot de mogelijkheden. Als je hier meer over wil weten, kijk dan eens op de pagina Activiteiten.

Dat was het in het kort. Als je wilt weten wat me nog meer bezig houdt, kijk dan even in de blogjes die ik daarover geschreven heb.

Mocht je nog vragen hebben, verbeterpuntjes of opmerkingen over mijn website, stuur me dan gerust een e-mailbericht.

Met natuurvriendelijke groet,

Theo de la Ruelle

De foto is gemaakt door Esmeralda Louwes tijdens een natuurwandeling.